Logo Brouwerspoort Veenendaal

Brouwerspoort

AM ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Veenendaal het centrumplan Brouwerspoort. Door de realisatie van Brouwerspoort wordt het succesvolle stadscentrum van Veenendaal uitgebreid met ruimte voor wonen, winkelen, horeca en cultuur. Het plan voegt een centrumgebied toe aan de stad, direct aansluitend aan de Hoofdstraat en aan het overdekte winkelcentrum Corridor. In dit nieuwe gebied vind je de nieuwe bibliotheek en een museum. Ook is cultuurhuis “het Spectrum” in Brouwerspoort gevestigd, met een filmhuis en volksuniversiteit.

Brouwerspoort brengt het authentieke karakter van Veenendaal terug in het straatbeeld. Zo heeft de oude “Villa van Rijkoompje” een markante positie gekregen als herkenningspunt in het centrum. De Brouwersgracht wordt op dit moment aangelegd. Binnenkort is het heerlijk flaneren langs deze nieuwe gracht en over de nieuwe pleinen, zoals het Kees Stipplein waar inmiddels diverse horeca zaken zijn gevestigd. In Brouwerspoort zijn 1000 ondergrondse parkeerplaatsen beschikbaar, voor de bezoekers die uit de wijde omtrek naar Veenendaal komen.
Impressie 01 Tricotage

Wonen met de stad aan je voeten

Met Brouwerspoort krijgt Veenendaal er veel voorzieningen bij. Die maken Veenendaal als winkelstad en woonplaats nóg aantrekkelijker. Verspreid over Brouwerspoort worden honderden woningen gebouwd. Een divers aanbod voor uiteenlopende bewoners. Van vermogend tot modaal. Van starter tot senior. Voor elk wat wils! Wonen in Brouwersport betekent de stad letterlijk "aan je voeten" hebben. Shops, horeca en cultuur: Wie zijn voordeur achter zich dichttrekt, staat er direct midden in. Ook na sluitingstijd zal de binnenstad een veilige en levendige plek zijn. Bovendien zorgen de horeca en culturele voorzieningen aan het Kees Stipplein ervoor dat er altijd wel iets te beleven valt. Op dit moment zijn alle woningen verkocht. Waarschijnlijk kunnen wij binnenkort nieuwe woningen aanbieden in of rond het centrum van Veenendaal.
Brouwerspoort impressie